Savolainen tiedotusneuvo

Viestintä on prosessi ja ihmisten keskinäistä lutvimista. Tämä taas tuli tänään mieleen, kun minulta kysyttiin vinkkiä siihen, että mikä olisi paras päivä lähettää paikallismedioille tiedote ensi tiistain tapahtumasta, kun nyt on torstain ja perjantain välinen yö. Vastasin:

Tänään aamupäivällä on ihan hyvä päivä lähettää tiedote, ehtivät vilkaisemaan sen ennen viikonloppua ja on muutama päivä aikaa reagoida ja pohtia, että tehtäiskös tästä juttu ja että ehtiskös joku meistä tuonne (tosiaan kannattaa olla tarkkana, ettei laita vain otsikkoa TIEDOTE vaan ihan TIEDOTE: ja pääuutinen yhdellä lauseella sitten heti otsikossa – jotkut toimittajat pistää deleteä sellaisille viesteille, joissa lukee vain tiedote).

Perjantai-iltapäivä on usein sanottu huonoimmaksi viikon hetkeksi tiedotteelle, lisäksi maanantaiaamupäivä kun sähköposti on täynnä viikonloppuna tullutta viestiä. Lisäksi ei saisi pistää tiedotetta liian aikaisin kun unohtuu tai liian myöhään, ettei ehdi reagoida. Mutta käytännössä nykyisinhän esim. ksml on 24/h ja joku on koko ajan töissä + se on niin media- ja tilannekohtaista, ettei nyrkkisääntöjä oikein ole. Se on viime kädessä sattuman kauppaa, millainen uutistarjonta on, että tarttuvatko vai eivät, kun lähettää sen niin on paras mahdollisuus mennä läpi. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s