Toivon keskusammattijärjestöni puuttuvan keskusteluun

Lähetin palautetta Akavalle:

Hyvä Akava. Ammatillisena keskusjärjestönä toivon teiltä juuri nyt vahvaa roolia julkisessa keskustelussa. Esimerkiksi toivoisin teidän kommentoivan tätä pöyristyttävää kirjoitusta, jonka luin juuri aamulla: ”Kommentti: Suomen yliopistoissa riittää kirveelle töitä” http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1453951167387.html

Minua pöyristytti se, että tässä kirjoituksessa Helsingin yliopistoon kohdistuneita typeriä leikkauksia legitimoidaan oletuksenomaisilla, perustelemattomilla heitoilla, jotka itse asiassa lienevät pikemminkin valheellisia kuin tosiasiatietoa eli faktoja. Esimerkiksi ”On liikaa liian pieniä yksiköitä, jotka tekevät päällekkäistä työtä niin opetuksessa, tutkimuksessa kuin hallinnossakin.” – totta että on pieniä yksiköitä, mutta missä tehdään päällekäistä työtä? Missä on todiste tästä? ”Useiden tutkimusten mukaan tieteen ja opetuksen taso on sitä huonompi, mitä pienemmässä yksikössä sitä tehdään.” – mitä nämä ”useat tutkimukset” ovat? Itse olen nähnyt vain tutkimuksia, joissa todetaan pienten yksiköiden olevan tehokkaampia ja laadukkaampia kuin isot. ”Esimerkiksi kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon voi opiskella kymmenessä yliopistossa 11 eri paikkakunnalla” – kirjoittaja ei selvästikään ymmärrä, että kauppatieteiden kandidaatti voi työskennellä lukemattomissa eri ammateissa eri ammattinimikkeillä.

Itse olen juuri nyt liian kiireinen asiaan tarkemmin perehtyäkseni ja toimittajiin yhteyttä ottaakseni, mutta ajattelin, että Akavan erityisalojen eli Viesti ry:n jäsenenä Akava ajaa minunkin asiaani ja osana edunvalvontaa ottaa aktiivisesti kantaa julkiseen keskusteluun – toivon myös, että usein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s