Isä testasi Pokémon GO:n

Sateisena kesäpäivänä 12.7. kävelimme pokemoneja etsien kahdessa erässä 13 kilometriä.

Sateisena kesäpäivänä Mikkelissä 12.7. kävelimme pokemoneja etsien kahdessa erässä 13 kilometriä.

Päivitys 19.7.: kirjoitin tämän tekstin ennen Pokémon GO:n Suomen julkaisua pelin beta-version pohjalta. Peli julkaistiin virallisesti Suomessa 17.7., mutta juuri mikään ei muuttunut betaan verrattuna! Kaksi pientä huomiota vain, jotka mainitsen tuolla alempana.

Koska maailma on täynnä kuraa kulttuuria, yritän löytää pojilleni hyvää ja testata ne ensin. Nyt on Pokémon GO testattu kolmen päivän aikana alueella Mikkeli, Kangasniemi ja Jyväskylä. Pelistähän on paljon jo uutisoitu ja uutisissa on muistettu mainita, ettei peliä ole vielä julkaistu Suomessa. Mutta itse latasin tämän Mobiili.fi-sivuston uutisen perässä olevan linkin kautta tiedoston (.apk, linkki löytyy siitä jutun viimeisestä lauseesta) joka ilmeisesti sisältää pelin täysin toimivan beta-version. Päivitys 4.8.: Pelistä tuli uusi versio ja vanha ei enää toimi. Jos Play-kauppa ei anna sinun ladata peliä koska se ei tue kännykkäsi versiota, niin voit ladata uuden korvaavan .apk-tiedoston täältä.

Tuomio lyhyesti: Kunhan peli julkaistaan Suomessa ja on ladattavissa Play-kaupasta, niin suosittelen lämpimästi. Lisenssillä pelin tehnyt Niantic on luonut suunnistuspelin. Se palkitsee jatkuvaa kävelyä/juoksua välillä pysähtyen (auto tai pyöräilyvauhti on liian nopea, ei kerrytä pelissä tärkeitä uusien pokemonien haudutusaikoja). Pitkiä, monien kilometrien lenkkejä, päivittäin, säällä kuin säällä. Pelin pohjalla on Google maps, eli kaikki tapahtuu kartasta suunnistaen. Erityisen hyviä pokemonpaikkoja ovat leikkipuistot ja puistot. Lisäksi kannattaa lähteä maastoon seikkailemaan. Kännykän akku pitää huolen siitä, että välillä käydään kotona. Erityisen hyvä/tehokas toimintastrategia on perheen yhteinen, ennalta suunniteltu kevyt pyöräretki, tuollaiset 10 – 30 km, jonka aikana käydään tutkimassa kaupungin pokemonpysäkit, etsitään uusia puistoista ja tehdään porukalla yhteishyökkäyksiä muiden saleille.

Peli sujuu hienosti ilman rahaa, ainoa vaatimus on riittävän hyvä puhelin. Poikani Samsung Ace 4 (maksoi kaksi vuotta sitten 99 euroa DNA kaupassa) on täysin riittävä. Ainoa vaatimus on ehjä näyttö! Vaikea liu’uttaa sormea rikkinäisellä ruudulla. Suosittelen muutaman euron suojakalvoa puhelimeen. Päivitys 19.7.: Play-kaupasta ei peliä poikani puhelimeen voinutkaan ladata, koska ”ei tue puhelimen versiota”. Tästä huolimatta tuo lataamani .apk-tiedosto toimii edelleen! Eli sillä peliä voi pelata vanhemmillakin puhelimilla, mikäli niissä vain ytyä riittää. Tietysti tulevat päivitykset eivät sitten (kai) tule puhelimeen, mutta se lienee sen ajan murhe. Pelaajatiedot tallentuvat pilveen, eli luuria voi tarvittaessa vaihtaa lennosta kirjautumalla peliin omalla tilillä. Päivitys 4.8.: Pelistä tuli uusi versio ja vanha ei enää toimi. Jos Play-kauppa ei anna sinun ladata peliä koska se ei tue kännykkäsi versiota, niin voit ladata uuden korvaavan .apk-tiedoston täältä.

Tässä pelissä vanhemman osallistuminen on tärkeää, että ensin käydään yhdessä läpi alueet, joilla voi jatkossa lapsi käydä itsenäisesti. Yhteiset tutkimusmatkat ovat tosi hauskoja. Lisäksi vanhempi huomaa itse pelatessaan asioita, joista voi ohjeistaa lapsia. Esimerkiksi pyörällä ajettaessa ei pidetä puhelinta kädessä!

Vielä muutama huomio. Peli palkitsee muun muassa:

 • käymään paikkakunnan kulttuurikohteissa (Poke-stopit)
 • käymään säännöllisesti lenkillä (pokestopeista saa munia, joista kuoriutuu yllätyspokemon 2, 5 ja 10 km kävelylenkin jälkeen)
 • käymään pitkiä lenkkejä metsässä (voi löytää harvinaisuuksia sekä kerätä joukoittain yksinkertaisia peruspokemoneja samalla hauduttaen munia)
 • kävelemään kaupungeissa nuohoten jokaisen kadun ja kulmauksen (pokestopit + haudutus ja puistot)
 • ehdottomasti kannattaa viivähtää jokaisessa puistossa (niissä on ”synkkää metsää” joista saa harvinaisia vahvoja pokemoneja)
 • suunnittelemaan ja tekemään yhteistyötä kavereiden kanssa (salien ylläpito, valtaus- ja puolustus-taktiikat)
 • löytämään tutuilta kulmilta asioita ja yksityiskohtia, joita ei ennen tiennyt olevan olemassakaan (Jyväskylän Köhniössä on tähtitorni?!)

Sitten pitempi reportaasi kokemusta ja aloitusohjeita:

Pelissä ei ollut aloitusohjeita juuri nimeksikään ja mitä olen maailmalta lukenut, näin on laita myös virallisessa versiossa. Aikuisen apu ja netistä luetut vinkit ovat siis alkuun tarpeen.

Pelissä tehdään muutama valinta, jotka ovat peruuttamattomia. Näitä ovat

 • heti alussa pelaajan nimi (pitää olla yksilöllinen koko maailman mittakaavassa),
 • heti alussa pelaajan ulkoasu (jota voi muokata vähän),
 • heti alussa aloituspokemon (se on itse asiassa aika heikko ja tarpeeton),
 • myöhemmin kokemustasolla viisi valitaan tiimi – punainen, sininen tai keltainen. Sama tiimi on tärkeä valita kavereiden kesken jo etukäteen, tästä tarkemmin salitaistelukohdassa.

Peli alkaa siten, että ympärillä näkyy kolme aloituspokemonia – näistä voit valita yhden napattavaksi ja sen saatuasi muut katoavat.

Pelinäkymää (Mikkelin Visulahdesta, sen hoplopmaisen sisäleikkipaikan luota)

Pelinäkymää (Mikkelin Visulahdesta, sen hoplopmaisen sisäleikkipaikan luota)

Pelin näkymä tulee Google-mapsin tiedoista. Kun kävelet oikeasti, pelihahmo liikkuu gps-tietojen varassa kartalla. Alhaalla vasemmalla on pelihahmosi kuva ja kokemustaso, klikkaamalla sitä näet tietojasi ja ”journalin”, joka ei beta-versiossa toimi. (Ilmeisesti lopullisessa pelissä on oikea juoni, tarina, jonka vaihe paljastuisi tästä? Tosin vähän googlettamalla mistään juonesta ei löydy mitään vihiä. Eli vähän niin kuin Minecraft: peli antaa puitteet, pelaajan on itse keksittävä jutun juoni ja tarina.) Päivitys 19.7.: Journal tosiaan vain luetteloi tapahtumat, eli mitä pelissä on tehty. Mitään juonta ei pelissä ole, muuta kuin slogan ”Gotta catch ’em all!”

Keskellä alhaalla on pokepallon kuva, jota klikkaamalla näet:

 • Pokedexisi (mitä pokemoneja olet löytänyt sekä mitkä niiden tiedot ovat)
 • Kaupan (oikealla rahalla voisit ostaa poke-rahaa ja esineitä täältä, mutta näitä ei tarvita – ne vain helpottavat peliä. Hinnat ovat kuitenkin halpoja, joten itse ajattelin tarjota pojilleni mahdollisuutta valita karkkipäivän karkkien sijaan samalla rahalla poke-rahaa… :D)
 • Esineesi (kun nouset tasoja, saat laajemman valikoiman erilaisia esineitä. Näitä ovat muun muassa parannusjuomat ja lääkkeet pokemoneille, houkutteluvälineitä pokemoneille ja pokepalloja ja munanhautomissäiliöitä)
 • Pokemonisi – selaamalla sivulle näet munanäkymän. Munia saa myöhemmin pelissä ja ne voi laittaa hautumaan, eli niistä syntyy yllätyspokemoneja kun kävelykilometrit tulevat täyteen (2, 5 ja 10 km. Mitä pitempi matka, sitä parempi pokemon). Myöhemmin pelissä munia tuntuu kertyvän helposti täydet 9 kappaletta varastoon, joten ainoa oikean rahan arvoinen asia saattaa olla munanhauduttimien ostaminen, jotta voit hautoa niitä yhtä aikaa. Jos nyt rahaa haluaisi käyttää. Tosin ilmeisesti näitä hauduttimiakin voi löytää matkan varrelta.

Alhaalla oikealla näet laatikon, josta klikkaamalla näet, mitä pokemoneja on lähistöllä. Ensin näet vain harmaan hahmon, joka muuttuu värikuvaksi kun olet ensimmäisen kerran tavannut otuksen. Käpälät (0-3) hahmon alla kertovat, miten lähellä pokemon on. Kun pokemon löytyy, se pölähtää kartalle ja klikkaamalla sitä pääset nappaamaan sitä. Yleensä (poikkeus mainitaan myöhemmin) samat pokemonit joita sinä näet puhelimessa näkyvät myös toisten samassa pisteessä olevien puhelimissa samassa kohdassa! Päivitys 4.8.: Versiossa 0.31.0 nuo käpälät on poistettu, koska pelintekijöillä oli niissä ilmeisesti ongelmia. Toivottavasti palaavat joskus myöhemmässä versiossa. Ne kun ovat yksi hauskimpia pelin piirteitä! ”Kuumenee… kylmenee… kuumenee… polttaa!”

Pokemonin nappaus

Tämä kameranäkymä on kiva, mutta vähemmän akkua kuluttaa ja pokemonin saa helpommin kiinni, kun klikkaa tuolta oikealta ylhäältä tuon AR päälle.

Pokemon napataan klikkaamalla sitä, jolloin peli siirtyy ”nappausnäkymään” (kuvassa): pokemon on paikoillaan, mutta välillä heiluu ja hyppii ja väistelee heittoja. Pokemon yritetään napata heittämällä poke-pallo painamalla sitä ensin, jolloin rengas pokemonin ympärillä alkaa liikkua ja sitten vedetään sormella nopeasti pokemoniin päin yrittäen osua pallolla siihen. Ilmeisesti mitä pienempi tuo rengas on ja mitä paremmin heitto osuu siihen, sitä tehokkaampi heitto. Pokemon saattaa paeta pallosta, jolloin joudut heittämään uudestaan – ellei pokemon pakene ennen sitä.

Alussa nappaaminen on helppoa. Mitä isompi ja vahvempi pokemon on kyseessä, sitä vaikeampi sitä on napata. Vaikeusastetta kuvaa pokemonia ympäröivän renkaan muuttuminen keltaiseksi ja oranssiksi ja ilmeisesti punaiseksi. Myöhemmin pelissä saa esimerkiksi marjoja, joilla voi pokemoneja maanitella palloon.

Pokemonin saatuasi se lisätään tietoihisi uutena löydettynä pokemonina ja lisäksi lisätään pokemoneihisi, eli saat sen omaksesi. Pokemoneja voi olla 250. Nappaamisesta saat kokemuspisteitä, tähtipölyä ja kyseisen pokemontyypin ”karkkia”.

CP on combat power. Taistelussa käytännössä CP 10 ei tee mitään. Hyvä vahvuus riippuu vastustajista - aika äkkiä tulee vastaan saleilla CP 300-500 -vahvuisia otuksia.

CP on combat power. Taistelussa käytännössä CP 10 ei tee mitään. Hyvä vahvuus riippuu vastustajista – aika äkkiä tulee vastaan saleilla CP 300-500 -vahvuisia otuksia.

Miten näitä käytetään ja miten niitä kannattaa käyttää? Mikä on pelin tavoite? Kuten mainittua, ei beta-versiossa ole juonta. Joten seuraava on pohdintaa ja selostusta sekä vinkkejä puhtaasti pelimekaniikan kannalta.

Mitä korkeammalla tasolla pelaaja on, sitä parempia (vahvempia) pokemoneja hän tapaa, sitä enemmän erilaisia tavaroita hän voi saada ja hän voi käyttää saleja (taso viisi on alaraja tälle). Kaikista eniten kokemusta tulee uusien pokemonien löytämisestä, aika paljon näiden kehittämisestä uusiin olomuotoihinsa sekä munien hautomisesta. Toisin sanoen, ilmeisesti pelaajan ei tarvitse taistella lainkaan, mikäli tavoitteena on vain kaikkien pelin pokemonien löytäminen! (Beta-versiossa näitä on 133)

Pokemoniesi kehittäminen edellyttää tähtipölyä (kaikille pokemoneille yhteistä) sekä kyseisen lajityypin ”karkkia”. Molempia saa pokemoneja nappaamalla. Pokemoneja voi poistaa valitsemalla pokemonin, selaamalla sen tietojen alalaitaan ja painamalla transfer. Näin saat yhden pokemon-karkin. Kannattaako niitä poistaa tai kehittää riippuu tavoitteistasi ja taktiikoistasi. Jos haluat taistella, tarvitset paljon tasokkaita pokemoneja. Keräämällä paljon yleisimpiä ja kehityshinnaltaan halvimpia Pokemoneja, poistamalla niistä useimmat ja toisaalta kehittämällä muutamia parhaimpia niistä saat nopeasti pienen armeijan keskinkertaisia mököjä, joilla taistella. Samalla saat paljon kokemusta ja nouset kokemustasoja jolloin kohtaat vahvempia pokemoneja joita nappaamalla taas pärjäät paremmin. Esimerkiksi Pidgey kehittyy nopeasti Pidgeottoksi joka on aika hyvä pokemon alussa. Se voi vielä kehittyä vahvemmaksiksin. Poistamalla kaikki paitsi yhden kyseistä lajia taas keräät nopeammin vaaditut kehityspisteet kalliistakin pokemoneista ja sitten saatat saada taas harvinaisen pokemonin tietoihisi. Tosin näitä korkeampia kehitysmuotoja löytyy kyllä maastostakin, joten se ei ehkä kannata.

Aluksi kannattaa kulkea vaikka kotinurkilla ja tutkia lähimaastot ja etsiä peruspokemonit sieltä. Kannattaa käyttää heti tavaroista incense – pokemonit kertyvät puolen tunnin ajan nopeammin ja nouset nopeammin tasoja. Voit käyttää molemmat ja nousta nopeasti tasolle viisi, jolloin saat uuden incensen ilmaiseksi ja sitten pääset kokeilemaan salivalloituksia.

Poke-stopit ja salit

Matkustin bussilla Kangasniemen halki. Kuvassa näkymä kirkonkylältä. Siniset palikat ovat poke-stoppeja - pari salia näkyi vähän keskemmällä kylää.

Matkustin bussilla Kangasniemen halki. Kuvassa näkymä kirkonkylältä. Siniset palikat ovat poke-stoppeja. Keskellä ylhäällä näkyy tumman vihreällä puisto kirkonkylän keskustassa – hyvä paikka löytää pokemoneja. Yksi sali, linja-autoasema, näkyy oikealla ylhäällä kompassin takana.

Kartalla näkyy tumman vihreitä alueita puistoissa, joista löytyy erityisen hyvin pokemoneja. Lisäksi Google-mapsiin ilmeisesti merkittyihin ”kulttuurikohteisiin” on merkitty poke-stoppeja, joiden luokse menemällä ja painamalla saa poke-stopin näkymän, jota pyöräyttämällä saa yllätysesineitä (muista puhkoa pallot). Esineet ovat esimerkiksi pokepalloja, parannusruiskeita, pokemonin munia ynnä muuta, kokemustasostasi riippuen. Mikkeli, Kangasniemi ja Jyväskylä olivat täynnä näitä pisteitä ja niistä kertyi tavaraa enemmän kuin ehti kuluttaa, joten rahaa ei tosiaan tarvitse käyttää esimerkiksi pokepalloihin. Samoja pisteitä voi käyttää uudelleen jonkin ajan kuluttua (ilmeisesti vain 5 min!) ja jotkut pokepisteet tuottavat enemmän kuin toiset.

Tässä pyöräytetään Mikkelin keskustassa Mannerheimin patsaan poke-pistettä! Tuli +3 pokepalloa.

Tässä pyöräytetään Mikkelin keskustassa Mannerheimin patsaan poke-pistettä! Tuli +3 pokepalloa.

Eli pokepisteillä vierailulla saa tavaroita ja esimerkiksi munia, joita voi hauduttaa kulkemalla kilometrejä uusia pokemoneja etsien. Näin pelistä saa jo mukavan jutun tutkimalla uusia seutuja ja suunnittelemalla rutiinireittejä hyville pokemon-alueille ja poke-pisteille.

Ja sitten on ne salit. Ne näkyvät kartalla selkeästi ja niiden luona käydään menemällä niiden luo kartalla, ihan juurelle. Salit muodostuvat paikkoihin, joissa käy paljon ihmisiä. Näitä voi olla runsaasti  ja yleensä ne ovat loogisissa paikoissa (Mikkelin kirjasto, Kangasniemen bussiasema, Jyväskylän kompassi) mutta myös epäloogisissa paikoissa (Mikkelin ”tähtiportti”-liikenneympyrä, Lievestuoreen kupeessa hautausmaa, syrjäinen leikkipuisto Jyväskylässä, lähi-Siwa).

Kun ensimmäisen kerran käyt salilla kun tasosi on viisi tai suurempi, joudut valitsemaan joukkueesi (kolme väriä: sininen, punainen ja keltainen) ja pääset koettamaan.

Tässä tullaan ratkaisevaan vaiheeseen pelissä ja nyt meno muuttuu lopullisesti sosiaaliseksi. Eli ensin lyhyesti: jos Sali on valkoinen, voit ottaa sen haltuusi. Saat ilmaista kokemusta ja saat etua koko ajan kun sali on hallussasi. Joudut jättämään sinne yhden pokemonin suojelemaan salia ja kehittymään.

Salitaistelut ja tiimipelin tärkeys

Bussin pysähtyessä bussipysäkillä hyökkäsin paikalliselle salille. Hyvä salisijainti lieneekin vähän syrjäisempi, mikäli mielii välttyä valloittajilta.

Bussin pysähtyessä bussipysäkillä hyökkäsin paikalliselle salille. Hyvä salisijainti lieneekin vähän syrjäisempi, mikäli mielii välttyä valloittajilta.

Jos sali on vallattu ja omien käsissä, voit hyökätä sinne treenaamaan. Tällöin voittaessasi saat kehityspisteitä sekä salin kehityspisteitä (prestige) ja kun näitä on tarpeeksi niin salin taso nousee. Tällöin voit jättää oman pokemonin sinne puolustamaan aiemman/aiempien lisäksi. Hävitessäsi omalla salilla pokemonisi menettää elämää muttei ”pyörry” vaan parannussuihke riittää parantamaan. Jos hyökkäät eri väriselle salille kuin oman joukkueesi väri, saat kokeilla kuudella pokemonilla peräkkäin. Hävinneet pokemonit pitää herättää revive-esineellä. Voittaessasi saat kokemusta ja puolustajien salitaso laskee. Hyökätä voit useita kertoja ja jos salitaso laskee nollaan, muuttuu se harmaaksi ja voit ottaa sen itsellesi ja oman tiimisi värille.

Salien kautta siis pelataan muita pelaajia vastaan – tai pikemminkin näiden otuksia vastaan, koska puolustamisen hoitaa tuo otus itsenäisesti. Taistelu tapahtuu siten, että näpyttämällä vastustajaa hyökkäät, vetämällä sivuille torjut (vaikeaa ja usein tarpeetontakin) ja kun sininen energiapalkkisi on täynnä tai pykälän yli niin painamalla pohjassa vastustajaa käyttää pokemonisi super-liikkeen.

Tässä tulee sitten pelin toinen sosiaalinen juju. Ensimmäinen on tietysti se, että tietojen jakaminen siitä mistä löytyy mitäkin pokemoneja on tietysti kannattavaa. Mutta salien valloitus ja puolustus onnistuu parhaiten porukalla ja kaikki hyötyvät: salivaltaus kannattaa tehdä suunnitellusti siten, että ensin porukalla vuoron perään hyökätään sen taso nolliin ja sitten otetaan se siten, että heikoin ottaa sen ja vahvempi aina ”sparraa” sitä ja saadaan näin jengi sisälle. Lisäksi voi olla jokaisella ennalta suunniteltu vahva pokemon sinne siten, että niistä tulee yhteensä super-yhdistelmä. Eli että kaikki eivät ole vaikka kivi-tyypin pokemoneja, jolloin ne on helppo voittaa pelkillä vesi-tyypin pokemoneilla ja niin edelleen (lapsesi kertoo varmaan mieluusti, miten tämä toimii). Kun niistä ei kaikki näy ennakkoon niin hyökkääjä ei pysty suunnittelemaan hyökkäystä kokeilematta useasti (Päivitys 4.8.: Huomasin olleeni väärässä – kyllä ne salin kaikki pokemonit näkee kun avaa salin ja selaa niitä sormella sivuille päin – eli hyökkäysjärjestyksen voi suunnitella myös etukäteen!). Eli jos ensin on vahva psychic-tyypin pokemon joka hädin tuskin voitetaan, sitten tuleekin kivi-, sitten sähkö-pokemon ja niin edelleen. Ja tietysti monta vahvaa pokemonia on vaikeampi voittaa kuudella pokemonilla kuin yksi vahva.

Loppuyhteenveto:

Joten siinä se! Pokémon Go on ilmeisesti ladattavissa Suomessa joskus lähipäivinä Android-laitteille Play-kaupasta (iPhoneilla on tietysti sitten omat juttunsa – appstore mikä lie). Tämä on sitten se oikea https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nianticlabs.pokemongo ja ei siis löydy vielä puhelimella Play-kaupasta Suomessa.

Peli tuntui toimivan kätevimmin Google-tilillä kirjautumalla. Pelihän sitten saa pääsyn Google-tietoihisi ja vie vastakauppana yksityistietosi, mutta nehän menetit mainostajille jo luotuasi Google-tilin aikoinaan…

Ja sitten kun peli Suomessa julkaistaan niin tutut isät ja äidit laitetaan Facebookiin salainen ryhmä ja jaetaan vinkit ja hiotaan yhteistyökuviot! 😀

2 responses to “Isä testasi Pokémon GO:n

 1. Nimetön

  Hei! Saitko peliä toimimaan päivitysten jälkeen enään ace 4 puhelimessa? Itselläni on ace 4 ja en saa päivitystä asennettua, mutta peli ei myöskään toimi enää ilman päivitystä. Olen siis käyttänyt beta-versioita rähän asti.

  Terveisin
  Apua kaipaava

  • Hei! Itselläni alkoi työt ja poikani on mummolassa hoidossa niin en pääse testaamaan, mutta ongelma pitäisi voida kiertää lataamalla uuden version uusi .apk-tiedosto (0.31.0). Löytyy http://www.apkmirror.com/apk/niantic-inc/pokemon-go/pokemon-go-0-31-0-release/pokemon-go-0-31-0-android-apk-download/#file

   En tiedä tarvitseeko vanha versio ensin poistaa – joka tapauksessa ongelmaa ei muodostune jos näin tekee, koska pelaajan tiedot ovat ”pilvessä”: itse poistin tuon aiemman version puhelimesta ja latasin Play-kaupasta uuden ja pelaajatiedot säilyivät, vaikkeivät puhelimessa siis olleetkaan.

   Tässä jo hyvän aikaa ne pokemonin läheisyyttä kuvaavat ”tassut” eivät ole toimineet, nyt ne nähtävästi poistettiin kokonaan. Mutta ehkä joskus taas uudessa versiossa ne palaavat kun saavat ne toimimaan, kun ihmisiä tällainen harmittaa.

   Lisäys 9.8.2016: jep, kun poistin asennuksen ja latasin uuden .apk-tiedoston ”käsipelillä”, niin peli toimii taas.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s